14.04.17 15:46

Черкаські мисткині виготовляють унікальні великодні смаколики



Черкаські мисткині виготовляють унікальні великодні смаколики

 

Черкащанки Наталія Макаренко та Ірина Макарова впевнені, що імбирні солодощі смакують не тільки до різдвяних, а й до великодніх свят.

Про це повідомляє vikka.ua.

"Багато хто купує наше печиво зі словами: "Як таку красу можна їсти?". Є знайомі, які брали пряники родичам на подарунок, а ті зберігають їх і не їдять, бо шкода. Тож вони стоять у них на полиці як статуетки. А ще на ярмарках люди часто дивуються, що це печиво, зокрема через його складне оздоблення і дрібні деталі. Навіть деякі плутали з магнітиками", – розповідають дівчата.

Познайомився творчий дует Наталії та Ірини під час навчання у черкаському виші. Обидві дівчини здобували професію дизайнера-конструктора одягу. З того часу і почали разом творити.

"Перший ярмарок, у якому ми взяли участь, був приурочений до відкриття новорічної ялинки у 2016 році. З такої нагоди ми вирішили зробити традиційний новорічний смаколик – імбирний пряник. На тому ярмарку містяни розібрали практично усе печиво, і ми подумали: а чому ці пряники можуть бути тільки новорічними, адже їх можна дарувати і на інші свята. Отак усе і почалося. Далі ми виготовляли тематичне печиво до Дня Святого Валентина, 8 березня", – пригадує Ірина.

Окрім того, що черкащанки полюбляють готувати, виготовлення такого печива дозволяє їм ще й проявити свої творчі вміння.

"Ми самі по собі творчі люди і любимо експериментувати. А тут виходить ніби і кулінарія, але в то же час ми можемо проявити себе як художники, розмальовуючи печиво. Все це нам близьке, бо в університеті ми вчили і графіку, і живопис. Це у нас у крові", – зазначають Наталія та Ірина.

Перш ніж знайти свій ідеальний рецепт, у дівчат було чимало спроб та експериментів. Майстрині пригадують і підгоріле печиво, і глазур, що розтеклася по всьому прянику. Методом проб та помилок вони знайшли свій ідеальний рецепт. До складу солодощів входять яйця, масло вершкове, цукор, борошно, мед натуральний, спеції (імбир, кориця, гвоздика мелена, мускатний горіх). Усі компоненти печива – натуральні.

"Після випічки пряника і заливки його глазур’ю починається творчий процес, він є і найдовшим. Намагаємося не повторювати печиво, до прикладу курчатам додаємо якихось індивідуальних рис. Найважче, мабуть, із писанками, бо прагнемо повторити оригінальний орнамент, щоб була, як справжня", – розповідає Ірина.

Найбільше подобається дівчатам експериментувати з пряниками-курчатами. Вони ж і стали улюбленцями у дітей через свою яскравість.

"Найцікавіше було виготовляти яскравих курчат. Спочатку вирішили зробити велике, а до нього двох маленьких. І вийшло, ніби мама з дітками. Вони дуже яскраві і одразу привертають увагу, особливо малечі. Також випікаємо пряники у формі великоднього кролика. На Заході вважається, що він приносить яскраві яйця і солодощі дітям, які гарно себе поводили. А для прихильників традицій робимо печиво у формі паски. Це ціла композиція з глазур’ю та посипкою, крашанками, вербовими котиками та свічкою", –зазначають майстрині.

Зберігати такий смаколик можна до трьох місяців. Головне тримати його у закритій упаковці.

Теги: Великдень, смаколики, імбирне печиво

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter



Останні новини

21 жовтня 2021
17:22
Містяни хочуть, аби у Черкасах дозволили перевозити стоячих пасажирів у тролейбусах
16:14
Незабаром Черкащина може потрапити до "червоної" карантинної зони
15:43
У черкаських школах продовжать канікули
15:17
На Уманьщині виявили випадки сказу серед домашніх тварин
14:54
П'яна компанія потрощила статуетки біля пішохідного переходу в Черкасах (ФОТО)
14:18
Старі світлофори в Черкасах замінять 
14:10
У Каневі побудують критий басейн вартістю 80 мільйонів гривень
13:46
Черкаські патрульні будуть контролювати рух транспорту з гучними системами вихлопів у нічний час  
13:15
Відділення для стаціонарного догляду за людьми з інвалідністю може з'явитися в Черкасах
13:03
У Черкасах з’явиться Трояндовий провулок
12:55
Ще одну з черкаських вулиць мають капітально відремонтувати
12:44
У Черкасах підтримали петицію про обмеження руху колони байкерів 
12:33
У Кухарчука заявляють, що його побратимів затримували дорогою на зустріч до Зеленського
12:30
Намордник для тварин: у Черкасах вирішували, як вигулювати собак 
12:13
Депутати знову не підтримали проект про безоплатну передачу очисних споруд у власність Черкас 
11:52
Містяни просять облаштувати літній кінотеатр у черкаському парку 
11:35
Черкаський депутат від "Голосу" склав повноваження 
11:20
У Черкасах вакцинувалися хоча б однією вакциною понад 30 відсотків людей 
10:47
"Ситуація напружена, але стабільна": лікарні у Черкасах можуть залишитися без кисню 
10:15
У Черкаській області за добу підтвердили 469 випадків захворювання на COVID-19
09:49
Хто сьогодні в Черкасах буде сидіти без світла (адреси)
09:20
В Україні починають діяти нові правила міжрегіональних перевезень
20 жовтня 2021
20:15
До кінця тижня на Черкащині прогнозують теплу, але вітряну погоду