26.03.19 17:00

За прикладом "Аякса": у МСК "Дніпро" масштабні футбольні плани та реформа



За прикладом

 

У Черкасах близько півроку функціонує муніципальний футбольний клуб "Дніпро" (Черкаси), який ставить амбітні плани на найближчі роки.

У інтерв’ю Zmi.ck.ua директор КП “Центральний стадіон” Юрій Гончаров відкрив двері у життя єдиної футбольної команди міста.

Про фінансування

- Депутати Черкаської міської ради на 2019 рік виділили на клуб із бюджету трохи більше одного мільйона гривень. Всі ці кошти буде витрачено для забезпечення участі команди у чотирьох змаганнях – це чемпіонат Черкаської області, Кубок області, чемпіонат України серед аматорських команд і чемпіонат України серед U-19. А це проїзд, проживання, харчування, заявочні внески, придбання футбольної форми та м’ячів для тренувань. У 2019 році заплановано, що черкаські футболісти зіграють близько 30 матчів.  Зарплату гравці не отримують. За "Дніпро" (Черкаси) виступають переважно  вихованці місцевих дитячих шкіл – ДЮСШ "Дніпро-80" або СДЮШОР. 

Про філософію клубу

- Ми даємо перший шанс черкаським хлопцям проявити себе.  Їх же раніше навіть на чемпіонат області не поспішали брати команди через низький рівень. А зараз молодь схопилася за той шанс, який ми дали створенням цього клубу. І я думаю, що більша частина із них зможе себе реалізувати як професіональні футболісти.  До речі, деякими нашими гравцями вже зацікавилися дублюючі склади команд із Прем’єр-ліги України.

Хоча не буду приховувати - зараз не вистачає ланки,  коли одночасно має працювати клуб і дитячо-юнацькі школи. Нині звідти молоді хлопці приходять непідготовлені.  І це не моя думка, а тренерів, які з ними починають працювати і бачать рівень. Якщо все робити правильно, то підготовка футболістів має відбуватися за однією системою. Такий підхід вже давно застосовують у Європі.  Наприклад, основна команда "Аякса" грає за схемою 4-3-3. В такому разі всі дитячі команди клубу готують молодь саме за такою схемою. І коли хлопці виростають, то вони вже готові одразу підсилити основну команду. І є дуже багато деталей для запровадження яких навіть коштів не треба, тільки бажання.

Про пошук футбольних талантів

- Зараз багато уваги приділимо дитячому футболу. Проведемо у Черкасах масштабний чемпіонат – шкільна футбольна ліга. Кожна школа повинна буде прийняти участь по трьом віковим групам, а одна команда має складатися із 15 чоловік.Міська влада створила хороші футбольні поля – на Митниці, Південно-Західному районі і на Центральному стадіоні. Тому можна провести зональні змагання, щоб потім переможці із різних куточків міста зустрілися у фіналі. Таким чином плануємо залучити до футболу півтори тисячі дітей.  Окрім того, це шанс знайти талановиту молодь, яку можна буде потім запросити на безкоштовне навчання у спортивні школи.

Про професіональний клуб
- Зараз ми проходимо той шлях, який має бути для отримання ліцензії для участі у чемпіонаті України серед професіональних команд II ліги. Таку процедуру має проходити кожна новостворена команда в Україні.  І це дасть можливість на наступний рік уже створювати професіональний футбольний клуб. Тільки знову ж таки акцентую увагу – підходи у формуванні складу команди будуть зовсім інші. Запрошувати футболістів із інших міст, платити їм за це кошти – ніхто не буде! Грати за черкаську професіональну команду будуть саме ті хлопці, які будуть вихованцями нашого спортивного клубу.

Щодо можливого фінансування професіонального клубу – зараз у нас працює команда ентузіастів, які переконані, що спочатку потрібно створити якісний продукт, а вже потім говорити про якісь кошти.

Але футбол має бути для вболівальників. Вони мають приходити на стадіон та підтримувати свою команду. Інакше вся ця діяльність не буде мати жодного сенсу.  Загалом футбол є справжнім соціальним явищем і у Європі, наприклад, для будь якого міста престижно мати свій футбольний клуб.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

28 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
14:47
В уманському виші відреагували на різанину, у якій загинув студент
14:08
У Черкасах пенсіонер повідомив про фейкову підготовку вибуху в квартирі родичів
13:50
Черкаські енергетики терміново звернулися до власників генеруючих установок
13:19
Де автівка збила хлопчика: біля Палацу молоді встановлять світлофор
13:09
Втік, щоб поїхати до дівчини: на Звенигородщині шукали неповнолітнього
12:45
Черкаським піротехнікам передали підсилення
12:19
У Черкасах поліція під час нічних патрулювань звертає особливу увагу на зібрання молоді біля одного із ТРЦ
12:02
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
11:51
У Черкасах для членів добровольчих формувань змінили порядок виплати грошової підтримки
11:31
У Черкасах кухарі дитячих садочків отримуватимуть більшу зарплату
10:49
На Чигиринщині прощатимуться із полеглим захисником
10:02
У Черкасах низка будинків будуть без електропостачання
09:50
У Черкасах біля Долини троянд хочуть побудувати апарт-готель висотою 33 метри
09:10
Продавай неіснуючі речі: черкащанин ошукав людей на понад 10 тисяч
27 березня 2024
20:17
Черкаський спортсмен став переможцем чемпіонату України
19:03
На Кам'янщині, де росте червонокнижна рослина, створять пам'ятку природи
18:20
Працював заступником директора: не стало відомого комунальника одного із черкаських підприємств
18:11
У Черкасах СБУ перевірить вартість та країни походження купленого медичного обладнання
18:00
На Черкащині прогнозують посилення вітру
17:03
У Смілі міська лікарня потребує донорів крові
16:37
П'ятьом рейдерам, які захопили підприємство на Золотоніщині, загрожує до 12 років ув'язнення
16:03
У дівчини з'явився інший: в уманському гуртожитку сталася смертельна різанина