16.12.14 11:44

Черкаський плавець здолав рак мозку



Черкаський плавець здолав рак мозку
 
Чемпіон по життю. Замість боротьби за медалі, він боровся за своє життя. І здобув перемогу. 18-річний плавець Дмитро Кохась подолав рак мозку, пише Черкаський спорт.
 
Спортивних нагород та медалей у Дмитра – десятки. У свої 18-ть він – триразовий чемпіон України із плавання. А ще – надія паралімпійської збірної. Та останні декілька років його головним суперником були не спортсмени, а страшний недуг. В юнака – пухлина головного мозку. Такий діагноз йому поставили ще три роки тому. Тоді Діма переніс дві надскладні операції. Після останньої йому довелося вчитися ходити заново. Тоді допоміг басейн. Діма не лише почав ходити, але й брати участь у змаганнях.
 
«У воді я себе почуваю надзвичайно легко, це моя стихія. Поки в мене є можливості та сили займатися плаванням, я хочу досягнути олімпійської слави. Це мені сниться майже кожну ніч», – говорить Дмитро Кохась, спортсмен.
 
Та поборена хвороба взяла реванш. Торік улітку Дмитрові раптово погіршало. «Мені вже дуже добре відомі ці симптоми, це: нудота, головний біль, почали коситися очі трохи. Після попередньої операції я вчився жити заново, бо в мене відібрало ліву частину тіла. До цього я займався і кікбоксингом, і футболом. Дуже люблю спорт», – ділиться Дмитро Кохась, спортсмен.
 
На той час черкаські медики вже повідомили батькам: урятувати Діму можуть лише за кордоном. Кошти на його порятунок збирали всім містом. І не дарма. Влітку Діма переніс надскладну операцію на мозку. Над його порятунком працювала ціла команда закордонних медиків. Завдяки їхнім зусиллям, пухлину вдалося вирізати. І вже за три місяці після операції Діма повернувся до спорту. І одразу на чемпіонат України. Там виборов золото та дві бронзи.
 
«Це було справжнє диво. Ніхто не вірив, що Діма оговтається так швидко. Адже після таких тяжких операцій потрібна тривала реабілітація», – розповідає Людмила Кохась, мама спортсмена.
 
Сьогодні Діма майже щодня у басейні. Позаду тривале лікування, постійний біль та надскладна операція. Пережити це все юнаку допомогло плавання. Навіть тоді, коли він був прикутий до ліжка, каже мама.
 «Коли лікарі перевіряли життєві показники, оперували, вони сказали, що ти великий молодець, що плаваєш. Він легко вийшов з наркозу, у нього серце дуже сильне. Це допомогло дуже при операції», – ділиться Людмила Кохась, мама плавця.
 
Радіє спортивному поверненню Діми й тренер Наталія Ткаченко. У свій час жінка повернула юнака до життя. Завдяки їй Діма почав ходити. Потому і плавати. Навіть у найтяжчі часи, каже тренер, він не здавався.
 
«Попри все, Діма не кидав, рук не опускав. Ходив і казав, що це я переступлю і досягну своєї бажаної мрії. Ручку почали підіймати, більше навантаження на ніжку давати. Дуже талановитий, здібний. Є цілі та задачі», – Наталія Ткаченко, тренер-викладач.
 
 Сам Діма емоцій не приховує. Каже: лише зараз почав жити по-справжньому. Кожне тренування для нього – свято. У воді, зізнається, його тіло починає працювати на повну.
   «Якась насолода з’явилася у воді і така легкість, наче літаєш», – говорить Дмитро Кохась, спортсмен.
 
    Сьогодні Діма вчиться жити заново. Своєю перемогою над недугом він завдячує небайдужим людям. Віддячити їм спортсмен збирається вже найближчим часом. Своїм рятівникам Діма хоче присвятити олімпійську перемогу.
 
   «Не сумніваюся в собі. У мене зараз ціль потрапити до збірної України, а в 2016 році поїхати на Олімпійські ігри», – говорить Дмитро Кохась, спортсмен.
 Нині Діма докладає максимум зусиль аби втілити свою спортивну мрію. Так надолужити кожну втрачену перемогу
 
Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#новини #Черкаси #спорт #плавання #життя #Олімпіада

Останні новини

19 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
14:45
Небайдужий черкасець виявив незаконного мігранта
14:19
У Черкасах виявили групу молоді, яка мала близько 20 пакетиків з наркотиками
13:45
На Золотоніщині чоловік заборгував понад 100 тисяч гривень аліментів
13:03
Куди у Черкасах звертаться ветеранам та їх сім'ям за допомогою
12:58
Черкаські спецпризначенці отримали симулятори FPV-дронів
12:29
У Тальному на палаці Шувалова встановили охоронну дошку
11:52
Назавжди 22: у Черкасах прощатимуться із загиблим захисником
11:37
Черкасець зберігав вдома понад півкілограма наркотиків
10:48
У частину черкаських медзакладів повернули подачу теплопостачання
10:26
На Звенигородщині горів автомобіль
09:43
Смілянам декілька днів не можна використовувати питну воду
09:28
У Черкасах десятки будинків залишились без світла
18 квітня 2024
20:36
У Тальному планують відкрити пам'ятну дошку полеглому воїну
19:15
На Черкащині опади перевищили до 70% місячної норми
18:01
У черкаському дендросквері зацвіла сакура (ФОТО)
17:27
Примарилося зґвалтування: у Черкасах пенсіонерка сплатить штраф за неправдивий виклик
16:38
У Черкасах виявили водія з ознаками сп’яніння
15:47
У Черкаському районі попрощалися із воїном
15:16
В одному із черкаських парків комунальники облаштували пандус
14:50
“Я просто в ах**: дорога на Черкащині вразила відому співачку
14:25
Потрапили під артилерійський удар: військовий звернувся до черкащан із проханням про допомогу
13:06
На Чорнобаївщині відкрили меморіальну дошку полеглому захиснику