Реклама
Реклама
28.10.16 20:29

Черкащанам розповіли про унікальну технологію приготування стейків


Реклама
Черкащанам розповіли про унікальну технологію приготування стейків

 

Нові кулінарні технології прийшли в Черкаси! Ресторан "Manhattan" здивував черкащан справжніми стейками, приготованими на відкритому аргентинському грилі "La Parilla" з використанням трендової технології "сю-від".

Про це повідомляє in.ck.ua.

Майстер-клас для черкащан провів бренд-шеф закладу Юрія Шрамченко.

"Сьогодні ми поєднаємо дві технології – "сю-від" і відкритий аргентинський гриль "La Parilla", який дозволить домогтися апетитної скоринки на приготованому у вакуумі м'ясі.

"Сю-від" має безліч плюсів. Вакуумна упаковка дозволяє зберегти всі смакові якості м'яса, наситити і збагатити його ароматами маринаду. Термічна обробка проходить у вакуумній упаковці без контакту з водою, тобто всі корисні мікроелементи і смакові якості продукту зберігаються. Низька температура залишає клітини м'яса цілими, воно виходить ніжним, м'яким і соковитим. Це ідеальний варіант для дієтичного- і фітнес-харчування, а також для людей, які ведуть здоровий спосіб життя.

За допомогою технології "сю-від" можна готувати будь-який продукт: м'ясо, овочі, рибу. Крім того, один з головних плюсів цієї технології полягає у швидкості приготування і подачі готової страви. Наприклад, стейк, який пройшов попередню термічну обробку в сю-віді, досягає прожарювання рівня медіум на відкритому вогні всього за 10-15 хвилин", - розповів бренд-шеф ресторану.

Істина в м'ясі!

Після знайомства з новими ресторанними технологіями почалася справжня кулінарна магія. Бренд-шеф Юрій Шрамченко спочатку запакував свіжі стейки з відбірної телятини зернової відгодівлі у вакуумному апараті, а потім відправив їх готуватися в сю-від на водяній бані. Вуаля! Соковиті стейки готові підсмажитися на грилі!

Щоб надати м'ясу апетитну скоринку, бренд-шеф відправляє м'ясо на аргентинський гриль "La Parilla". Гості йдуть до "екзотичного" мангалу разом із бренд-шефом, щоб не пропустити жодного моменту приготування стейків. Тут у всіх на очах ароматне соковите м'ясо проходить завершальний етап приготування перед подачею на стіл. Гриль "La Parilla" надає м'ясу скоринку, стейки карамелізуються, з'являється аромат відкритого вогню, водночас м'ясо зберігає всі корисні властивості.

Ну а далі почалося найсмачніше – дегустація щойно приготовлених стейків, до яких подали червоне вино.

Доки гості насолоджувалися соковитим м'ясом, бренд-шеф ресторану "Manhattan" і ведучий заходу Дмитро Зборовський розкривали лайф-хаки приготування правильного і, головне, смачного м'яса в домашніх умовах.

Декілька порад з приготування стейків:

– Обираючи яловичину, звертайте увагу на "мармуровість" і м'якість. "Мармурове" м'ясо має рівномірно розподілені жирові прошарки в м'язовій тканині, які "тануть" в процесі приготування, наповнюючи страву своїм соком. В результаті виходять ніжні і соковиті стейки.

– Не соліть м'ясо перед початком приготування. Сіль виділить непотрібну вологу з клітин, зробить м'ясо більш жорстким, краще замаринувати яловичину, використовуючи розмарин, чебрець та інші трави за смаком.

– Якщо ви смажите стейк на сковороді, використовуйте ароматну олію. Додайте трохи часнику, перець, трави в нагріту олію, щоб спеції віддали їй свої аромати. Готуючи стейки на такій олії, ви зможете досягти максимального розкриття смаку.

Протягом вечора всі присутні могли особисто поспілкуватися з бренд-шефом Юрієм Шрамченко, поставити запитання і вивідати декілька секретів.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкаси #майстер-клас #стейки #приготування #технології

Останні новини

13 травня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:08
Температура підвищиться: якою цього тижня буде погода на Черкащині
19:10
У Черкасах виявили водія у стані сп'яніння, який позбавлений права керування на 10 років
18:04
Уманчанин, який ухилився від військової служби, проведе більше 3 років за ґратами
17:03
У Черкасах виявили чоловіка, який мав при собі більше двох десятків пластинок із забороненими речовинами
16:50
На Черкащині прощалися із полеглими захисниками
16:21
Смілянський параканоїст здобув "золото" на чемпіонаті світу
15:57
Стало відомо, де у Черкаській області зафіксували найвищі показники захворюваності
15:29
Черкащан попередили про пожежну небезпеку протягом трьох днів
14:34
Можуть застосувати аварійні відключення: в "Черкасиобленерго" попереджають споживачів
13:42
Життя продовжується: скільки малюків народилося у Черкасах за тиждень
13:07
Авто злетіло у кювет: на Черкащині сталася аварія
12:49
У Звенигородці у поминальні дні до кладовища курсуватиме автобус
12:31
Світла пам'ять: у Черкасах попрощалися із двома полеглими воїнами
11:43
У Черкасах чоловік прийшов до свого сусіда та побив його до смерті
11:10
На Черкащині відкрили Алею Слави Героїв
10:51
У Черкасах низка будинків залишилась без світла
10:27
На Черкащині чоловік потрапив під потяг
09:58
У Каневі "на гарячому" затримали наркоторговця
09:36
У Черкасах виявили водія з "фейковим" посвідченням
12 травня 2024
17:58
У Черкасах сталася ДТП: троє людей потрапили до лікарні
15:15
Жирона хоче залишити Довбика на наступний сезон
13:18
В Черкасах виписали дітей, яким зробили трансплантацію кісткового мозку