23.06.16 11:25

Сім спортсменів з Черкащини представлятимуть Україну на цьогорічних Паралімпійських іграх



Сім спортсменів з Черкащини представлятимуть Україну на цьогорічних Паралімпійських іграх

 

Спортсмени вже отримали усе необхідне для тренувань та участі у змаганнях, що відбудуться у Бразилії.

У вересні Бразилія прийматиме XV Паралімпійські ігри. У них візьмуть участь і семеро спортсменів з Черкащини. Вони вже вибороли ліцензії на участь в іграх у Ріо. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Серед ліцензіатів ігор – майстри спорту України та міжнародного класу з легкої атлетики, академічного веслування, кульової стрільби, а також кандидат у майстри спорту України з футболу. Спортсмени відзначають, що готові до конкуренції та намагатимуться показати найвищі результати на іграх в Ріо-де-Жанейро. Поки що ж вони приймають участь в інших змаганнях та кожен день тренуються, аби покращити свою фізичну форму.

– Будемо прикладати максимум зусиль, аби показати гідні результати, – зазначив заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Дорошенко. – Звичайно, маємо надзвичайно високу конкуренцію, а сильних суперників з кожним роком стає все більше. Однак ми маємо підтримку з боку обласної влади, місце, де можемо тренуватися, щоб у подальшому показати гідні результати.

Сьогодні ж спортсменам-ліцензіатам передали необхідні для тренувань та участі в головних стартах чотириріччя інвентар та спорядження.

– У кожному районі Черкащини є спортсмени, які гідно представляють нашу область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, – відзначає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський. – Ми намагаємося усебічно підтримати їх. Тож упродовж останніх двох років працюємо над тим, щоб забезпечити усіх наших спортсменів необхідним інвентарем та індивідуальним екіпіруванням для участі у всеукраїнських та міжнародних стартах.

Заступник очільника області Костянтин Омаргалієв подякував спортсменам області за їхні досягнення та наполегливість, а також пообіцяв усебічно підтримувати їх.

– Наші спортсмени – яскравий приклад для молодого покоління, – зауважив Костянтин Сапартаєвич. – Вони гідно представляють нашу державу на національних та міжнародних змаганнях. На Паралімпійських іграх вони вибороли 21 нагороду, зокрема 7 золотих. Перемоги спортсменів Черкащини мотивують молодь дбати про своє здоров’я. Наше ж завдання – максимально залучити молодь до занять спортом та створити для цього відповідні умови для майбутніх перемог.

Спортсмени, які братимуть участь у XV Паралімпійських іграх:

Дорошенко Олександр Володимирович – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2004 року, фіналіст Паралімпійських ігор 2012 р.чемпіон світу 2013, 2015 років та Європи 2014 року у штовханні ядра. Рекордсмен світу у метанні спису.

Данилюк Роман Тарасович – майстер спорту Україні міжнародного класу з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен світу 2015 року у штовханні ядра.

Білоножко Олександр Васильович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.Фіналіст Кубку світу 2015-2016 р.

Жук Максим Олександрович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 р.

Яринка Ірина Сергіївна – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.Фіналістка Кубку світу 2015-2016 рр.

Ковальчук Василь Володимирович – майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби, член збірної команди країни з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року, багаторазовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.

Кулинич Богдан Григорович – кандидат у майстри спорту України з футболу, член збірної команди країни з футболу спортсменів з наслідками ДЦП, чемпіон Європи 2014 р., срібний призер чемпіонату світу 2015 р.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter
#Черкащина #XV Паралімпійські ігри #ОДА

Останні новини

28 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
20:03
У Золотоноші двоє канівчан розкладали "закладки"
19:04
У Черкасах п'яний водій наїхав на припарковане авто
18:05
У Черкасах на Дніпрі шукають людину
17:02
На Черкащині у понад 55 гектарів неефективно використовуваних земель зміняться власники
16:46
В Умані чоловік збував небезпечний наркотик
16:25
Черкаський Соборний парк передали на баланс комунального підприємства
15:50
У Черкасах зіштовхнулися дві автівки
15:07
Жовтий рівень небезпеки: на Черкащині посилиться вітер
14:47
В уманському виші відреагували на різанину, у якій загинув студент
14:08
У Черкасах пенсіонер повідомив про фейкову підготовку вибуху в квартирі родичів
13:50
Черкаські енергетики терміново звернулися до власників генеруючих установок
13:19
Де автівка збила хлопчика: біля Палацу молоді встановлять світлофор
13:09
Втік, щоб поїхати до дівчини: на Звенигородщині шукали неповнолітнього
12:45
Черкаським піротехнікам передали підсилення
12:19
У Черкасах поліція під час нічних патрулювань звертає особливу увагу на зібрання молоді біля одного із ТРЦ
12:02
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
11:51
У Черкасах для членів добровольчих формувань змінили порядок виплати грошової підтримки
11:31
У Черкасах кухарі дитячих садочків отримуватимуть більшу зарплату
10:49
На Чигиринщині прощатимуться із полеглим захисником
10:02
У Черкасах низка будинків будуть без електропостачання
09:50
У Черкасах біля Долини троянд хочуть побудувати апарт-готель висотою 33 метри
09:10
Продавай неіснуючі речі: черкащанин ошукав людей на понад 10 тисяч