Реклама
Реклама
23.05.19 11:15

ФК “Черкащина-Академія”: за крок до виходу в Першу лігу


Реклама
ФК “Черкащина-Академія”: за крок до виходу в Першу лігу

 

Футболісти єдиної професійної команди на Черкащині цього сезону знаходяться серед лідерів чемпіонату України серед команд Другої ліги і за тур до фінішу мають реальний шанс перемогти та здобути путівку у Перший дивізіон. Для цього підопічним Олександра Кирилюка буде необхідно перемогти  “Верес” із Рівного на його полі в останньому матчі чемпіонату України.

Все з нуля

На календарі 6 липня 2018 року.  У цей день стало відомо, що “Черкаський Дніпро” із виступами якого були пов’язані найвищі результати футбольної Черкащини у часи Незалежності України (півфінал Кубку України сезону 2013/2014, чемпіонство у Другій лізі у сезоні 2014/2015 та друге місце у Першій лізі в сезоні 2015/2016) припиняє своє існування, а його правонаступником стала новостворена команда “Черкащина-Академія”.

Головною причиною цього, як зазначали засновники команди,  стала прохолодне ставлення обласної та міської влад щодо реальної підтримки команди, яка за декілька років успішних виступів стала справжньою візитною карткою всієї області.

В результаті місце “Черкаського Дніпра” у Другій лізі посіла новостворена команда ФК “Черкащина-Академія”.  Головним меценатом і президентом клубу став депутат Черкаської облради Володимир Лашкул,  який свого часу також фінансово допомагав утримувати “Черкаський Дніпро”.  

Нову професійну команду із Черкащини очолив досвідчений наставник Олександр Кирилюк,  а основу команди склали переважно молоді вихованці черкаського футболу. Одного сезону колективу виявилося достатньо для того, аби знову гучно заявити про футбольну Черкащину на всю Україну.

“Академіки” грають у цікавий та результативний футбол,  що дає їм змогу вже за підсумками першого сезону бути головними претендентами на золоті медалі чемпіонату України у Другій лізі.

А в Кубку України цього сезону молоді черкащани дійшли до 1/8 фіналу, де мінімально поступилися львівським “Карпатам”, пропустивши вирішальний гол на 80-й хвилині матчу.

Де грати?

Результат футболістів “Черкащини-Академії” загалом задовольняє вболівальників, хоча водночас він додає головної болі керівництву команди.

Якщо для участі команди у Другій лізі невеликого стадіону у Білозір’ї, що розрахований на одну тисячу глядацьких місць, було цілком достатньо, то ймовірне підвищення в класі ставить питання щодо стадіону, на який могли б прийти тисячі вболівальників. Насправді варіант один – це Центральний стадіон Черкас.  Враховуючи територіальну близькість до Білозір’я, де базується клуб, ця проблема буде вирішена.

За словами директора комунального під підприємства “Центральний стадіон” Юрія Гончарова, на стадіоні створені всі необхідні умови для того, щоб стати домашньою ареною для єдиної професійної футбольної команди Черкаської області.

“Ми завжли готові підставити своє плече та прийняти у себе ФК “Черкащина-Академія”. Тим більше, що черкаським вболівальникам дійсно буде цікаво прийти на стадіон на матчі у Першій лізі. Інша справа, що ми не готові приймати у себе команду із Білозір’я безкоштовно. Це хороша можливість комунальному підприємству заробити кошти і ми не можемо її втрачати”, - відзначив Юрій Гончаров.

Президент ФК “Черкащина-Академія” Володимир Лашкул також зазначив, що зацікавлений у тому, щоб його команда грала саме у Черкасах у наступному сезоні. Однак він вважає, що на оренду стадіону повинні виділити кошти із міського або обласного бюджету.

“Повністю забезпечити функціонування команди ще із врахуванням стадіону у Черкасах мені буде складно.  Тому не зможу власним коштом оплатити стадіон. Тож знову розраховую на допомогу від міської та обласної влади, які могли б нам підставити плече, щоб єдина професійна команда Черкащини свої матчі грала саме в обласному центрі. Сподіваюся, що на цей раз влада дослухається та хоча б трохи підтримає команду”, - відзначив Володимир Лашкул.

Відзначимо, що свого часу подібна практика вже застосувалася у Черкасах.

У 2016 році ФК “Черкаський Дніпро” сплачував пільгову орендну плату за користування футбольним полем, біговими доріжками та нежитловими приміщеннями Центрального стадіону в сумі 1 гривня 20 копійок в місяць.

Тоді пільгове користуванням ареною стало однією із передумов результату в історичному сезоні 2015/2016, коли черкаські футболісти посіли друге місце в Першій лізі та мали виходити у Прем’єр-лігу.

Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

25 квітня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
12:34
У прокуратурі повідомили хронологію ранкової атаки ворога на Черкащину
11:59
Не стало відомого черкаського спортивного функціонера
11:30
У Повітряних силах повідомили подробиці ракетного удару по Смілі
10:40
На вулиці Черкас повертається велопатруль
10:14
У Смілі внаслідок ворожої атаки пошкоджено майже півсотні приватних будинків
09:55
Невистачає зовсім трішки: черкаським військовим необхідна допомога
08:35
Руйнацій через ворожу атаку зазнала Сміла: на місці 6 постраждалих
08:00
Зранку ворог атакував Черкащину: є пошкодження та постраждалі
24 квітня 2024
19:40
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
19:12
У двох районах Черкащини можуть бути підтоплення
18:03
На Черкащині триває набір до лав патрульної поліції
17:17
У Черкасах виявили двох нелегалів з Америки
16:57
У Черкасах чоловік продавав наркотики через інтернет
16:06
Які графіки відключення електроенергії діятимуть на Черкащині в разі дефіциту потужності в енергосистемі
15:58
Грабіжник, який напав на літнього чоловіка на Черкащині, проведе понад 4 роки за ґратами
15:11
Синоптики попереджають про небезпеку на дорогах Черкащини
14:34
Не стало відомого журналіста з Черкащини
13:57
Стало відомо, що роздають військові біля черкаських ТРЦ
13:44
В Уманському районі сталася смертельна ДТП
13:19
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
12:55
В Умані під час аварії постраждав неповнолітній мотоцикліст
11:31
У Черкасах знайшли два боєприпаси