30.06.15 11:20

Черкаси знову приймуть матчі молодіжної збірної України



Черкаси знову приймуть матчі молодіжної збірної України
 
Віце-президент і член виконкому Федерації футболу України, генеральний директор ФК «Черкаський  Дніпро» Лашкул Володимир Григорович дав розлоге інтерв’ю друкованому виданню «Український Футбол». Пропонуємо Вашій увазі фрагмент статті.
 
– На фінішній прямій «Черкаський Дніпро» зробив ривок, випередивши «Оболонь-Бровар» у боротьбі за чемпіонство. У чому секрет успіху черкаського колективу?
–  По-перше, в самовідданій праці головного тренера Ігоря Столовицького, який згорає на фут­больному полі під час тренувань і матчів. Тому я йому бажаю здоров’я та натхнення для подальшої роботи. Окрім того, ми правильно співстави­ли цілі та стимули для футболістів. Мовиться не лише про гроші, а й про стимули. А стимули можуть бути різними. Тренувальний збір, котрий пройшов у Туреччині, це також був стимул. Отож у поєднанні спільних зусиль адміністрації клубу, тренерського штабу та футболістів, нам і вдалося відсвяткувати перемогу в першості.
 
– Зрештою, розпочинали се­зон черкащани з поразки, після чого послідувала тренерська відставка Юрія Бакалова. Судячи з усього, зміна тренера пішла на користь команді?
 
– Після гри зі «Склюю» я за­телефонував Бакалову, й, почувши його відповідь, одразу сказав: «Юрію Михайловичу, ви в нас більше не працюєте». Він приїхав, ми з ним зустрілися, вдарили по рукам і все. Бакалов – висококваліфі­кований тренер, із амбіціями, він багато дав «Черкаському Дніпру». Чого тільки вартий торішній півфі­нал Кубка із «Шахтарем», де наша команда зіграла просто прекрасно. Також зазначу, що Столовицький і Бакалов зовсім різні за характером люди. Якщо Юрій Михайлович завжди спокійний, то й гра команди була спокійною, навіть заснути можна було. А ось Ігор не дає нікому спати. Постійно перебуває в русі, підганяє хлопців, щось їм підказує.
 
– План підготовки «Черкаського Дніпра» до нового сезону вже відомий?
– Звичайно. Днями перебував у Черкасах, де й обговорювали першочергові завдання на  майбутній сезон з колегами з адміністрації клубу. Дуже добре, що тепер уже в клубі створена опікунська рада, яку очолила заступник голо­ви обласної адміністрації Наталія Олегівна Кравцова. Упевнений, що за допомогою громадськості міста й області керівництву дніпрян буде до снаги вирішувати непрості питання.
 
– Яка мета стоятиме перед «небесно-білими» в першій лізі? Певне, збереження прописки чи, можливо, клуб замахнеться зразу на вищу лігу?
– Коли підбивали підсумки виступів команди в другій лізі, то окреслили завдання на цей сезон – посісти місце в першій десятці.
 
– У якомусь інтерв’ю Ігор Столовицький сказав, що команді обіцяли преміальні, але тільки у випадку чемпіонства. Як бачимо, хлопці свою частку угоди ви­конали. Отож, скільки отримали футболісти за свою працю?
–  Це питання не до мене, а до офіційних партнерів і спонсорів клубу, якими є «Банк Михайлівський», «Ельдорадо» та ТМ «Імперія Яхт».
 
– На сьогодні Україна має дна ліцензованих УЄФА стадіони – «Арена Львів» і НСК «Олімпійський». Як гадаєте, з нового сезону УЄФА дозволить Черкасам, Полтаві та Дніпропетровську приймати матчі міжнародного рівня?
– Щодо Черкас, то, щоби приймати матчі національної збірної України, стадіон там іще не готовий. А ось щодо «молодіжки», то ми плануємо й пропонуємо зробити Черкаси базовим містом команди Сергія Ковальця. Ісландія вже погодилася грати у Черкасах. Загалом, Черкасам була поставлена умова: щоби матчі молодіжної збірної України проходили на стадіоні «Центральний», регіону потрібно було знайти титульного партнера. Це завдання було не з простих, але, за особистої підтримки губернатора області Юрія Олеговича Ткаченка, місцевих бізнесменів і ФК «Черкаський Дніпро», такого партнера ми знайшли. Ним стала будівельна компанія «Надія». У рамках співробітництва вийшов цілий комплекс проектів: будівництво ігрового залу ДЮСШ «Черкаський-Дніпро-Зоря», турнір пам’яті В. Лобановського та матчі за участю молодіжної збірної України в рамках кваліфікаційного турніру УЄФА Євро-2017.
 
– Наскільки відомо, згідно з регламентом УЕФА, поєдинки відбору повинні проходити не далі як за 130 км од крупного аеропорту. Найближчим великим аеропортом до Черкас є міжнарод­ний аеропорт «Бориспіль», однак відстань між об’єктами складає по­над 160 км. Отож, як ви збираєтеся вирішувати цю проблему?
– Як уже говорив, Ісландія вже погодилася приїхати. Торік були ве­ликі заперечення зі сторони Швей­царії, Ліхтенштейну та Німеччини. Зрештою, всі погодилися приїхати. Ми, зі свого боку, їх запевнили, що все буде нормально, тож організува­ли з аеропорту до стадіону й назад супроводження. Це значно при­швидшує переїзд, і команди дістава­лися місця призначення максимум за півтори години.
 
– У зв’язку з тим, що «Централь­ний» стадіон у Черкасах планують зробити візитівкою «молодіжки», можливо, арена вже найближчим часом зазнає реконструкції?
– Справа в тім, що стадіон «Цен­тральний» перебуває в комунальній власності. Тому з боку футбольних органів може бути тільки ініціатива, пропозиції. Торік, коли «молодіжка» грала у відборі до Євро-2015, ми такі пропозиції вже зробили. Можу сказати, що на сьогодні ми зару­чилися підтримкою губернатора Черкаської області. Юрій Олегович Ткаченко доручив обласному про­ектному інституту розробити план реконструкції арени. Насамперед, йдеться про накриття трибун і по­кращення інфраструктури стадіо­ну. Тобто такий рух уже є. Мабуть, будуть залучені кошти УЄФА, як це було зроблено в Грузії, Вірменії та Азербайджані, де стадіони ре­конструйовані за рахунок коштів Європейської футбольної асоціації. Хто стукає в двері, тому вони завжди відчиняться.
Читайте нас у Telegram-каналі. Там коротко і ясно.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть частину тексту і натисніть Ctrl+Enter

Останні новини

29 березня 2024
Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал
00:22
Офіційно: над Черкащиною сили ППО збили ворожі БпЛА
28 березня 2024
20:03
У Золотоноші двоє канівчан розкладали "закладки"
19:04
У Черкасах п'яний водій наїхав на припарковане авто
18:05
У Черкасах на Дніпрі шукають людину
17:02
На Черкащині у понад 55 гектарів неефективно використовуваних земель зміняться власники
16:46
В Умані чоловік збував небезпечний наркотик
16:25
Черкаський Соборний парк передали на баланс комунального підприємства
15:50
У Черкасах зіштовхнулися дві автівки
15:07
Жовтий рівень небезпеки: на Черкащині посилиться вітер
14:47
В уманському виші відреагували на різанину, у якій загинув студент
14:08
У Черкасах пенсіонер повідомив про фейкову підготовку вибуху в квартирі родичів
13:50
Черкаські енергетики терміново звернулися до власників генеруючих установок
13:19
Де автівка збила хлопчика: біля Палацу молоді встановлять світлофор
13:09
Втік, щоб поїхати до дівчини: на Звенигородщині шукали неповнолітнього
12:45
Черкаським піротехнікам передали підсилення
12:19
У Черкасах поліція під час нічних патрулювань звертає особливу увагу на зібрання молоді біля одного із ТРЦ
12:02
Які фільми черкащани можуть подивитися в кіно (АФІША)
11:51
У Черкасах для членів добровольчих формувань змінили порядок виплати грошової підтримки
11:31
У Черкасах кухарі дитячих садочків отримуватимуть більшу зарплату
10:49
На Чигиринщині прощатимуться із полеглим захисником
10:02
У Черкасах низка будинків будуть без електропостачання
09:50
У Черкасах біля Долини троянд хочуть побудувати апарт-готель висотою 33 метри